A Load of Double Dutch

DUTCH BARN CONVERSION NOW AT PRE-CONSTRUCTION STAGE

Located in the Oxfordshire village of Clanfield, the double Dutch barn is to be converted to a high quality rural residence.

Externally the 1950's steel frame is to be fully exposed after being shotblasted and protected with a lanolin coating. Timber cladding will replace the existing profiled metal wall linings.

The 'high barn' is to be stripped of all cladding and left exposed to form a giant arbour structure for climbing plants.

The large sliding barn door is to be clad in perforated steel mesh and will function as a sliding sun protection screen for the south facing wall and garden.

Internally, partition walls are constructed from self finished concrete blocks of various colours and textures depending on their application.


Recent posts

Archive

architecture + interiors